Hej på er allesammans! Jobbat från solstolen tidigare idag, haft ett sånt undebart väder de senaste veckorna. Helt otroligt tacksam över att kunna ta med mig kontoret och kunna njuta av detta väder. Veckans planer är att färdigställa webbkursen som jag kommer släppa i juni, åka ner till Stockholm på onsdag för ett riktigt läskigt uppdrag haha.. Mer om de senare.

Någon som hört namnet digital nomad tidigare? Det innebär att man jobbar via mobilen/laptopen, man är oberoende av plats och tid. Man kan resa runt utan fast punkt och samtidigt jobba och tjäna pengar. Tänk att inte behöva ställa klockan på morgonen, inte behöva passa tider, du jobbar på dina villkor från där du vill befinna dig för tillfället. Jag jobbar som digital nomad och har många vänner som gör samma sak inom olika branscher. Om man kan skapa sig inkomster på webben via något som du är intresserad av? Klart att du kan! Våga be om hjälp och råd, nätverka och lär känna människor som redan leversom digitala nomader, läs och lär av dem.

Man behöver inte ha ett stort kapital för att skapa denna livsstil. De du behöver är boende, mat, transport, telefon och internet såklart. Så vad kan denna summa bli i månaden? Max 5000kr om du är beredd att leva enklare. Thailand och vietnam är kända länder för digitala nomader just för att det är väldigt smidigit, billigt att leva och värmen såklart. Det låter väldigt simpelt, men tänk dig själv äta ute varje dag, sol, bad och träffa nya människor dagligen, det är inte så dumt. Men de innebär självklart ansvar, du behöver fortfarande göra jobbet, ingen kommer att göra det åt dig. Det är upp till dig att lägga upp dagarna som det passar dig och se till att du ha uppkoppling.

Även om du inte har någon särskild kompetens eller är proffs på något, så kan du fortfarande lära dig mycket via YouTube videos, onlinekurser, böcker eller helt enkelt genom att pröva olika saker. Jag rekommenderar dig dock att lära från andra då det kommer spara mycket tid. Jag har tidigare varit “fröken kan själv” men har med tiden lärt mig att ta hjälp går som sagt så mycket snabbare.

Så vad ska man göra om man har funderat på den här livsstilen?
1. Ta dig en funderare, vad vill du jobba med?
2. Lär dig genom youtube, böcker, kurser.
3. Annonsera och marknadsför dig själv via olika forum.
4. Var flexibel, planera framtiden, lägg upp en plan.

Jobb som kan ge denna livsstil är tex: inom kundtjänst, reseguide, bloggare, influencer, day trader, youtuber, network marketing, webbutvecklare, coach, grafisk designer, konsult. Mycket går att göra via nätet idag, ta vara på trenderna och bygg upp en livsstil du trivs med! År 2018 är det mycket som är möjligt.

Håll utkik efter min kurs eller släng iväg ett mail till emmahellgren@live.com för att veta mer och få utskick när den släpps! Gillar du livsstilen ovan kan den vara något för dig.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Instagram