Hej på er! Hoppas ni haft en fin helg, själv har vi firat chefen som fyllt år, jämn siffra. Vi ordnade till det utomhus, åt middag, gitarr, sång, skålande, en massa skratt och god mat. Så glad att jobba med ett gäng man kan hänga med både i jobb och privat. Jobbet blir en livsstil. Alla olika karaktärer och från olika länder, men har alla samma konstiga humor och går ihop så bra! Dreamteam.

Tänkte prata investeringar. I dessa tider med coronan är det många som investerar. Man vill hitta alternativa inkomster, kanske flytta sina besparingar, vissa kanske har förlorat på börsen och vill hitta något snabbt att täcka upp med. Själv tror jag på långsiktiga investeringar. Jag har testat olika investeringar som aktier, kryptovaluta och saker jag inte ens visste var haha. Jag har förlorat pengar men jag har även ökat mina pengar. Det handlar mycket om tillfälle och självklart om de är på riktigt eller bluff. I dagsläget finns många frågetecken, men mitt bästa tips säg ja, var öppen men se till att göra din research. Men något jag alltid har sett som en stabil investering har varit mina fastigheter. Fastighetsmarknaden kan gå ner och upp men i det långa loppet går det alltid upp. (Vad jag har varit med om)

Hemma har jag familj som driver företag i husbranschen, så intresset har alltid funnit där, när jag flyttade hemmifrån var mitt första mål att köpa en lägenhet. Därefter så började vi köpa, renovera och sälja. Det var kul, men tog på krafterna då vi till en början flyttade med renoveringsprojekten och levde i totalt kaos. Men de ordnade upp sig och de blev mera organiserat. Jag sålde min lägenhet, köpte en annan med vinsten som insats. De senaste 2 åren har jag kunnat ta steget att investera utomlands, efter 3 år sett på från sidan, involverat mig, gjort min research så kunde jag äntligen känna att det är det här jag vill göra. Jag hade inte räknat med att flytta, men de blev även en flytt. Kunde inte ha gjort en bättre val!

Tiden att öka kapital, hitta något med hög return of invesment här i Norra Cypern och i sverige är lite olika. Jag skulle säga snabbare, eftersom att landet expanderar snabbt och är i uppbyggandet så blev de för mig en ögonöppnare. Om jag kan tjäna dubbelt, eller rent av tre dubbelt, varför inte testa? Jag vet hur den svenska branschen fungerar, du kan köpa off plan och sälja när den är redo. Samma som här! Jag ska tillägga att jag är en person som gillar att ha många bollar i luften, men när de är något som går av sig självt blir det hela mer intressant, att ha en advokat som följer processen och sköter allt pappersarbete, kan jag fokusera på annat kul vid sidan av! Jag gillar att ta risker, adrenalinet, spänningen och känslan. Jag litar mycket på min känsla, allt från känslan av personerna som är involverade, till marknaden, projektet, läget, statistiken.. Känns det rätt så finns det ingen anledning att vänta. När jag flyttade till Norra Cypern, nu 2 år sedan och jag ser vad som säljs, köps och kommer upp på marknaden. Så tänkte ja wow. Även om jag skulle från början investera för att sälja, så bor jag här idag, jag har en lägenhet framför havet, med pool. Det är en skön livvstil och även för turister som fått upp ögonen för mer privat semester, golfresor, surfresor, meditationsresor you name it. Energin och naturen är helt otrolig härnere, allt känns lätt. Den här ön attraherar människor av samma slag, likasinnade, glada, businessmänniskor med fokus på hälsa och medvetenhet. Så det är inte bara avkastningen på en ren investering som lockade mig, även uthyrning och planerna på att addera en passiv intäkt i form av uthyrning. Så 3 flugor i en smäll. Ett ställe, ett paradis att åka till på kort notis, semester, en investering samt skapa passiv intäkt som täcker upp kostnader och en extra inkomst.

Är de fler som är som mig, vill vara med i något stort, från start, få involvera sina ideer eller vill investera i något med hög ROI, avkastning på 3-5 år? Låt mig ge ett exempel: låt säga det är en lägenhet för 80,000£, okej. Man reserverar en specifik lägenhet genom att betala 2000£ detta dras sedan bort från de första 30% som man betalar vid signering av kontraktet och därefter är lägenheten registrerad på ditt namn. Efter det startar månadsbetalning under 24 månader. Så i detta fallet är 30% = 24,000£ och månads kostanden hamnar på 2333£. En annan positiv sak är att betalplanerna är flexibla. Så man kan lägga in högre insats och få mindre månadsbetalning tex. Så man har också möjlighet att sälja sin lägenhet redan innan projektet står klart, inget jag rekommenderar om man kan vänta, då det kommer ge högre avkastning när hela området är klart. Men möjligheter finns. Att tillexempel gå in tidigt i ett projekt, köpa de lägenheterna med bästa läget, vara med på ett par prisökningar med byggprocessen och sedan sälja av.

Allt är möjlligt, det finns många sätt att investera på, beronde på budget, mål med investeringen etc så går det att skräddarsy till att passa varje individ. Detta är en av de delar jag älskar att göra! Sy ihop ett helt projekt med priser, betalningar, estimerad vinst och vara med på hela resan från start till mål. Att ge support, uppdateringar om projektet, bygget, jag jobbar med en advokat som jag varmt rekommenderar vidare härnere som löser allt pappersarbete och ser till att allt blir rätt gjort. Vill du ha en konsultation eller har några frågor så svarar jag mer än gärna!

Ha en fin dag!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Instagram