Du är ditt egna varumärke

Har du tänkt på hur du marknadsför dig själv? Ditt varumärke? Att du är ditt egna varumärke? För det är du oavsett om du är anställd eller egen företagare så uppfattar människor dig på ett visst sätt, de sätter en stämpel på dig utifrån ditt agerande och det man ser och läser. Facebook till exempel där väldigt många männsikor hänger dagligen, hur ser din profil ut? Vilka inlägg delar du som syns på din logg? Vilka inlägg kommenterar du, är du med i diskussioner, vilka? Allt syns och man kan säga att för en del är facebook ett verktyg att läsa på mera om personen i fråga. Som ett visitkort! Tänk på hur du vill uppfattas och syns där du vill synas.

Tillexempel på min t-shirt på bilden högst upp i inlägget, alla skulle nog tolka det som pepsi loggan, alltså ett varumärke. Hade loggan istället varit rosa så hade ni fortfarande sagt pepsi just för att textsnittet och just den formen är så inarbetad. Tänk er apple’s logga, ett äpple, skulle jag byta ut det till ett päron i samma stil så skulle ni fortfarande säga apple. Förstår ni vad jag försöker säga? Att arbeta in en egen prägel på allt du gör, det kan vara att jag på min instagram alltid använder samma filter och redigering på mina bilder, då nästa gång de ser bilden så vet de att det är min just för att de känner igen utseendet. Jag heter samma namn på blogg, instagram och facebook, jag försöker att alltid använda ett och samma textsnitt på saker jag gör, just för att folk ska känna igen mina sidor/texter enbart på grund av designen. Jag vill speglas som en glad och framåt person, därav ser jag glad ut på alla mina bilder. Jag är väldigt noga med vilka inlägg jag delar på min logg, vilka inlägg jag vill kommentera och lägga min energi på.

DSC_4009

Försök hitta det som speglar dig på bästa sätt och jobba utifrån det. Fixa till en snygg och enhetlig profil på facebook, instagram, linkedin, twitter och andra sociala medier, vill ni att det ska se professionellt ut, jobba lite med det. Lägg ner lite tid, många spenderar minst 4h om dagen på sociala medier, det kan ibland vara värt att lägga några extra minuter på att snygga till första intrycket! Även när du är på jobbet, på stan, är någons kund, du är fortfarande ditt egna varumärke. Det är inget man kan koppla bort, det är bara du! Det kan vara bra att tänka på, hur vill jag uppfattas? Agera, klä dig, prata på ditt sätt. Vissa människor träffar man bara en gång, vilket betyder att de har några få sekunder/minuter att se vem du är. Utnyttja det! Vem vet vilken som är den nästa personen du springer in i på ica? Din nästa arbetsgivare? En kund? Det vet man aldrig..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s