Veckans recept – Raw bounty bars

Veckans recept – Raw bounty bars

september 8, 2018 0 av admin

Känner att mitt sötsug har blivit mer och mer på sista tiden, fick för mig att testa baka rawfood igen. Det smakar som godis men är nyttigt. Mjölk, ägg, socker och glutenfritt, passar de alla flesta och kan även bakas utan nötter om man byter ut mot andra ingredienser som solroskärnor eller kokos tex. Kan ju inte bli bättre och dessutom är det ju så himla enkelt! Idag fick de bli ett nytt expriment raw bounty bars, går sällan efter recept utan gillar att testa mig fram. 

Det är så perfekt att utgå ifrån det man har hemma när man gör rawfood. Idag använde jag dadlar, kokos och naturell nötmix med jordnötter, cashewnötter och mandlar! (Man kan även använda solroskärnor eller bara kokos om man inte vill använda nötter) Jag började med att kärna ur och blötlägga dadlarna i en timma, det går att mixa direkt men de blir lite mjukare om man blötlägger innan vilket gör att de lättare att forma bollar eller bountysarna sen utan att de rasar ihop.

Mixa nötmixen först till den får den storlek du vill ha. Jag mixade rejält så de blev som mjöl med lite kross i. Sedan hällde jag över de i en bunke. Mixade dadlarna med kokosen och blanda ihop allt i bunken tills de gått in i varann och det går att börja forma bountys. Ställ in i frysen.

Använd rumstempererad kokosolja och blanda i en bunke med raw kakao, flingsalt, agavesirap och smaka sedan av. Ta ut bountysarna ur frysen och doppa i chokladblandningen. 

Jag dekorerade med kokos på hälften av dem och flingsalt på andra hälften. För att få lite variation!

Supergott att bjuda på, ta till kaffet, efter maten eller när som helst. Det bästa av allt är ju att de är så goda så de känns som godis, man får bort sötsuget och håller sig nyttig. Ska testa dessa på Oliver när han kommer hem, han är så skeptisk när jag kör rawfood bak haha! Men dessa tror jag kommer att gå hem även för honom!

De här rekommenderar jag att testa, supergoda verkligen! Förvara i frysen tills de skall ätas, så de håller sig perfekta i formen. Godast att äta direkt från frysen!