Veckans recept – Röd curry kyckling

Veckans recept – Röd curry kyckling

augusti 22, 2018 0 av admin

Jag tänkte börja uppdatera med lite mer mat och recept då det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, de enda jag tjatar om på dagarna är mat haha. Så nu kan ni få se en liten del av det här med veckans recept varje onsdag! Först ut är steg för steg hur man tillagar röd curry kyckling på mindre än 20 minuter. En av mina favoriträtter just nu här hemma! 


Skär kycklingen i tunna skivor, salta och peppra, stek tills den är genomstekt. Tillsätt röd curry pasta, börja hellre med för lite än för mycket. Blanda runt kycklingen tills kryddorna satt sig.


Tillsätt sambal oelek, samma här, börja med lite och tillsätt sedan mer i såsen senare. Hacka salladslök, vitlök och bladspenat (denna gången hade jag bara fryst bladspenat som brukar funka lika bra)


Skär paprika och blanda med kycklingen. Tillsätt kokosmjölk och låt den sjuda.


Smaka av och tillsätt ev mer rödcurry pasta för mer smak eller mer sambal oelek för mer hetta. Blanda runt och servera!


När vi var i thailand på semester i mars förra året så åt både jag och Oliver pad thai nästan daglien i 2 veckor haha. Det blev snabbt en favorit, vissa var så starka så tårarna forsade ur ögonen, men på nåt sätt är de samtidigt så god smak så man fortsätter äta. Den här tycker jag påminner mycket om den MEN man kan givetvis själv välja hur stark eller mild den ska vara. Dessutom riktigt god att göra både med ris och nudlar! En simpel rätt som man kan göra av “de man har hemma” du kan göra vegetariskt med massa grönsaker, kyckling, biff. De man har helt enkelt!

Kommentera gärna om ni testat, vill gärna veta vad ni tyckte! Ha en fin dag