Egen företagare som inspirerar – Marcus Eliasson

Egen företagare som inspirerar – Marcus Eliasson

september 23, 2018 0 av admin

Wow, ännu en söndag med massa inspiration! Entreprenörer som berättar hur det är att vara egna företagare, hur de startade, vilka deras största utmaningar är och deras bästa tips till er! Idag vill jag hylla den här killen, Marcus Eliasson som har gjort något helt eget och för mig långt utanför boxen. Läs vidare och inspireras!

1. Du driver eget företag, vad gör du för något?
Den primära inkomstkällan i mitt företag är mina Trial shower, det utgör ca 85 % av företaget. Utöver det har jag uthyrning av diverse event artiklar, personlig träning inom både trial och vanlig fysisk träning samt att jag gör dekaler och trycker reklam på kläder.

2. Hur kom du på idén om att starta en egen ”show” utifrån en sport? Berätta!
Idén till att köra show började tidigt då min dåvarande trial klubb hade en årlig uppvisning på kusten. Började som 14 åring att vara med och köra den och har från dag ett tyckt det var otroligt kul! När man sedan blev bättre och bättre inom sporten och tog sig till den nivån jag faktiskt gjort (landslaget) så har man lärt sig köra motorcykel på ett otroligt spektakulärt sätt i en åskådares ögon, det innbar att man varje år kunde göra nya och ännu häftigare saker som uppskattades ännu mer! Sen kan man inte sticka under stolen med att motorsport är väldigt dyrt, speciellt om man hamnar på den nivån jag gjort när man åkt Europa runt år efter år, tillslut kommer man till en punkt när det inte längre räcker att ha ett “normal Svensson jobb” utan man behöver ha hjälp från sponsorer och andra sidoinkomster. Då hade idén legat i bakhuvudet länge om att starta ett företag och börja köra uppvisningar mot betalning men man har aldrig riktigt vågat ta klivet då Egenföretagare kändes som en helt ny och väldigt komplicerad värld. Träffade under den tiden min sambo vars pappa hade erfarenhet av att driva företag och som satt på en hög post inom ett stort företag, det var egentligen tack vare honom jag tog steget att starta upp företaget då det nu fanns en trygghet som jag kunde vända mig till med diverse frågor som kom upp!

3. Vad motiverar dig när du har en jobbig dag?
När jag har en dålig dag så brukar det ofta vara tecken på för lite sömn, mat eller dryck! Så ibland kan en uppiggande dryck, powernap på 15 min eller en god matbit vara just det lilla som behövs för att “starta om” kroppen och börja på ny kula med ny energi. Dock finns det ju även dagar då det inte är någon av dom faktorerna som är bakgrunden till den dåliga dagen, exempel kan vara när man står ute i pissregn som tränare i 5 timmar och det är runt 10 grader varmt men känns som -50, då känns kanske inte livet alltid på topp men då har jag som motivation att anledningen till att jag står här är för att jag i framtiden kommer kunna unna mig något jag vill ha/behöver. Har en stor drivkraft av att bli framgångsrik och kunna unna mig extra saker utan att man behöver tänka så mycket på vad kostnaden är. Det är min motivation en dålig dag!

4. Jag gissar på att du jobbar mycket med målsättning, hur sätter du dina mål?
Målsättning, jag har alltid haft ett långsiktigt mål att bli framgångsrik och kunna göra det jag känner för. Jag har ju oxå alltid haft lång och kortsiktiga mål inom min idrott där huvudmålet alltid vart att bli bäst i Sverige, sedan har jag alltid haft små mål som jag har uppnått innan. Det absolut viktigaste när det kommer till målsättning är att aldrig nöja sig; man ska alltid ha ett driv framåt och aldrig sluta utvecklas på ett eller annat sätt.

5. Dina bästa tips på hur man får modet att starta eget inom en väldigt nischat område?
Mitt absolut bästa tips för att starta eget är att ta hjälp av någon med erfarenhet. Allt känns så mycket tyggare när man vet att man har en stöttepelare bara ett samtal bort, hade jag inte haft det hade jag aldrig startat. Jag var alldeles för rädd att det skulle vara så svårt att hålla iordning på allt men det är så mycket lättare än man tror!

6. Vad är de bästa med att driva eget företag?
Det bästa med att driva eget är att man själv bestämmer över hur man vill/kan jobba. Det är en frihet utöver något annat man kan tänka sig. Dock har det även en baksida, det innebär för min del både helg och kvällar då jag jobbar med event och dom är sällan på dagtid. Men det är jag som valt det och jag är otroligt nöjd med mina val!

7. Vad är de svåraste med att driva eget?
Det svåraste, speciellt för mig, är att få tillräckligt med jobb som gör att jag går runt. Som det ser ut idag så har jag mitt företag vid sidan om ett vanligt jobb (som oxå är väldigt fritt). Men har som långsiktigt mål att kunna leva på mitt egna företag.

8. Du har väldigt många bollar i luften, vad är det som driver dig?
Alla bollar i luften är där för en enda sak. Att gå runt! Min huvudkälla i företaget är uppvisningar och dom har jag bara under sommarhalvåret, därför behöver jag hitta något som sätter lite fart på företaget under vintern oxå

9. Har du någon förebild/person som du inspireras utav?
Jag har ett par olika förebilder, 2 st trial förare som gjort som jag, startat egen show (fransmän) och som nu åker runt i Europa och kör riktigt stora shower! Dom har väldigt fina och otroligt proffsiga uppvisningar.

Sen så följer jag både Jon Olsson och Rickard Delér som inspirerar mig till att jobba mig framåt! Har ett sug av att komma in på bostadsmarknaden, köpa och renovera. Kanske ett framtida projekt! Har ju precis köpt hus till mig och sambon nu så det är väl en början!

10. Vad är din högsta dröm?
Min högsta dröm är att ha ett fint hus i värmen som jag kan åka till när jag vill för att bara komma bort och slappna av!

Den här killen “träffade” jag via linkedin där han tog kontakt med mig genom ett av mina inlägg där jag sökte samarbetspartners, efter ett samtal där vi pratade om allt möjligt så kände jag direkt att de var en väldigt härlig och driven person! Vi har följt varann via sociala medier sen dess och jag inspirerades väldigt mycket av vloggen han gjorde under en resa med sin flickvän. Han är grym på det han gör, för att komma i kontakt med honom så gör ni det via:

För att följa honom med nya projekt och shower, kika in linkedIn

Ni måste ju bara kika på dessa häftiga shower och vlogger han gjort på youtube

Han är dessutom så bra på att fånga känslan i bilder, kika in hans instagramkonto