Varför sätta upp mål?

Varför sätta upp mål?

augusti 1, 2017 0 av admin

Målsättning, hur många jobbar mot en målsättning? Hur många sätter upp mål varje vecka/månad/år? De klassiska nyårslöftet.. hur många följer det? Vad är det som gör att målsättningen är så viktig? Vad får vi ut av det och varför skall vi göra det?

Vi är alla olika på hur långt bort målet skall vara, jag tex behöver mål dagligen eller veckovis just för att jag behöver något som ständigt triggar mig. Har jag ett mål jag ska nå om en månad så blir jag per automatik att vänta tills det är 3 dagar kvar och köra järnet. Det är bara så jag funkar. Andra behöver tiden att lägga upp en plan för att nå dit, vilket låter väldigt förnuftigt men är inte något jag klarar av.

Hur viktigt är det att ha ett mål? Jag tycker det är superviktigt, det ger bättre resultat i det du gör. Utan mål, behöver du heller inte prestera. Målen du sätter upp gör att du får en morot att jaga efter, dit ska jag! Min dreamboard är mitt stora mål, få frihet i vardagen, resa mera, bli ekonomiskt oberoende, kunna hjälpa andra, träffa och omges av energiladdade människor, köpa fastighet utomlands, bara bestämma över mina dagar helt fritt utan att tänka på ekonomin och det för mig viktigaste av allt, ha kul dygnet runt. Det är mina stora mål. På vägen dit har jag en hel drös mindre mål som gör att jag en dag tar mig till mitt stora mål!

DSC_3716

Många pratar om dreamboard och vad är det kanske vissa undrar? Det är ditt stora mål i bilder/text det kan egentligen vara vad som helst men något som påmminer dig om vart du är på väg. Jag har tillexempel beställt hem bilder på saker som triggar mig att följa mina mål, att vilja uppnå mina mål! Har jag dessa uppsatta på väggen istället för i byrålådan som många brukar stoppa den, så gör den att min hjärna börjar jobba mera. Visualisera hur livet är när jag kommer dit, det gör ju att jag vill jobba ännu mer, det gör att jag en jobbig dag biter ihop och kämpar på ändå. Visar att motgångarna är ett hinder i vägen redo att bestigas. När jag står där svettig och reser mig upp så vet jag att jag kan klappa mig på axeln och fortsätta bestiga berget. Berget upp till mina mål, det kommer inte vara en dans på rosor. Mina mål är för mig höga, men de skrämmer mig inte. Jag är redo att jobba hårt, redo att resa mig upp, lära mig och utvecklas. För jag vet att en dag kommer jag ha allt de där jag drömmer om! Det gäller bara att man vill det nog mycket!