Vänta inte på att livet ska bli bättre – gör det bättre

Vänta inte på att livet ska bli bättre – gör det bättre

november 1, 2017 0 av admin

Sitter du ofta och funderar, tänk om livet vore så där. Tänk om jag kunde göra det där. Har du någonsin tänkt att om några år när jag får mer tid, då ska jag ta tag i livet. Då ska jag göra något riktigt spännande, då ska jag säga upp mig från allt och starta eget.

Tänk om! säger jag. Tro mig du kommer inte ha mindre “fullt upp” om några år. Driver du eget företag idag men varje gång du är ledig eller sjuk så har du ont i magen då du vet att företaget inte fungerar utan dig? Det är inte så det ska gå till, bygger man ett företag rätt så ska det fungera även när du inte är på plats. Ta dig en tankeställare, vad vill du med ditt liv? Alla har inte samma drömmar och mål i livet, men det är så viktigt att man ibland stannar upp och reflekterar, är det de här jag vill? Man kommer lätt in i ekorrhjulet och rutiner som man ibland inte mår bra utav, de man behöver förstå är att det är inte försent att ändra riktning. Det går att bryta ekorrhjulet, det går att få den livsstil man vill ha om man är beredd att kämpa för den. Det är en sak att jobba hårt för dig själv, men de är en helt annan sak att jobba hårt för någon annan. Det måste vara roligt annars orkar man inte, det måste vara värt tiden annars gör man det inte, ditt varför behöver vara starkt nog för att få dig att kämpa in i det sista. Även de dagar då det är kämpigt, när du har en svacka.. För att komma upp på fötter igen behöver du överlägga, printa in ditt varför. Varför ska du lyckas, vad kommer att bli bättre när du tagit dig dit? Är ditt varför starkt nog så kommer du att slita för det! Skriv upp det, läs det, påminn dig om det dagligen!

DSC_3225

Allt börjar någonstans med mål, men de viktiga är att det är just dina mål. Du kommer inte jobba hårt och göra det lilla extra om det inte gynnar dig, är inte målet relevant för just dig så kommer du heller inte vara värt att klara målen. Jobbar du som säljare tex, så sätter man oftast målen ihop eller ibland sätter din chef till och med dina mål. Känns det relevant med det du vill? Inte? Vad du då behöver göra är att lägga upp dina egna mål för att ta dig dit du vill. Chefen vet vad företaget vill eller behöver, men vad vill du som säljare? Siktar du mot att bli bäst på företaget? Siktar du på att försöka sätta minimumgränsen? Här behövs de sättas olika mål, självklart vill chefen att alla ska ha målet att bli bäst. Men verkligheten ser tyvärr ut så, därför är inte alla gjorda för att bli säljare. Vad behöver du som chef göra för att peppa dina säljare? Jag skulle säga: triggas de av pengar, visa dem att det går att tjäna pengar. Triggas de av personlig utveckling, visa att man kan utvecklas. Vilka mål behöver du sätta med individerna? Vad peppar just den här personen till att göra sitt bästa? Kortsiktiga mål, långsiktiga mål, en morot?

Mindset, ska du sikta på att bli den bästa på företaget så behöver du ändra ditt mindset. Se det framför dig, visualisera dig själv plinga i klockan med den största ordern, se dig själv springa genom kontoret och skrika av glädje, se dig själv få den extra moroten du jagat. Är ditt mindset inställt på detta så kommer du komma långt! Det finns vissa som tänker, kommer de här gå? Varför lyckas inte jag? Vad gör jag för fel? Jag kommer aldrig klara det där.. Men är det då konstigt att det faktiskt blir så? Om du matar skallen med negativitet hur ska det då vända till något positivt och asum!? Mata skallen med det du vill höra, det du behöver höra! Börja lyssna på något peppande 15-20 minuter om dagen. En podcast, ett Youtube klipp, en bra låt, vad som helst som får dig att börja tänka positivt. Där har du första steget till personlig utveckling, för att orka hålla i dina mål och hitta inspiration dagar då de är tufft!