Utmaning till alla hysteriska bilförare

Utmaning till alla hysteriska bilförare

augusti 2, 2017 0 av admin

Vi påverkas något enormt av vår omgivning. Allt du gör och tänker, allt som alla andra runt omkring dig gör, det påverkar också dig! Så varför är man på en plats som gör att man ibland tänker, agerar och pratar negativt? Det kan vara allt från en bostad, partner, vänner, kollegor, grannar, folk på stan, kassabiträdet på ica.. Allt påverkas vi utav både negativt och positivt! Du väljer din omgivning, vart vill du vara, vad vill du göra, vilket mode vill du vara i, hur mycket energi vill du ha? Förändring kan vara obekvämt och ibland skrämmande. Men ditt mindset påverkar dig sjukt mycket! Blir inte du glad om du sitter på tunnelbanan på väg hem från jobbet och det sitter en äldre man helt för sig själv och gapskrattar, kassabiträdet på ica välkomnar dig med ett glatt leende, du sitter i bilen och stannar för en gående, han vänder sig om och supervinkar till dig, du står mitt på stan och vet inte vart du ska, det kommer fram en person och klappar dig på axeln “jag ser att du letar efter något, jag hjälper dig”, det kan vara vad som helst. Blir man inte glad av sånt? Mer glädje åt folket! Det kan vara så lite som ett glatt hej från en främling!

DSC_4044

Går du runt och irriterar dig på saker som hänt, personer i din omgivning, agerandet hos andra, tyder det på att du själv tänker likadant. Fokucera på det positiva, låt säga:

En person i bilen framför dig står kvar vid ett trafikljus trots att det lyser grönt. Vad gör du? Tutat, svär och bli irriterad eller tänker “haha undrar vilken värld den personen är i”, tutar och vinkar glatt.. Jag skulle vilja säga att 80% av fallen så blir man irriterad, oftast för att man är stressad.. Tänk då att det kanske är du som satt dig i den situationen, du kanske var sen iväg, var lite tidoptimist? Ni ska få en utmaning av mig!

Nästa gång ni är ute i trafiken ska ni bara tänka positivt, är det någon som bromsar häftigt, blinkar höger men svänger vänster, inte åker trots att det lyser grönt, osv. Lägg skulden på er själva eller skoja till det, vänd det negativa till något positivt. Tänk att jag inte kan planera tider, tänk att jag skall vara sån tidsoptimist, skoja till det, tänk dig senarion om varför just den personen gjorde sådär, men på ett positivt sätt. Du åker efter en person som helt plötsligt bromsar till, “oh shit, han tappade ut hela colan på sätet, spillde ner sina byxor och är på väg till en fest utan ombyte” (skadeglädje visserligen men det är fortfarande lika kul), en person blinkar höger men svänger vänster, “undrar om hen har svårt att skilja på höger och vänster, jag ser en massa post it lappar på instrumentbrädan som hen försöker hitta rätt knapp bland). Försök med detta en hel biltur och sedan kan ni komma och berätta hur det kändes efteråt! Påverkade det er positivt eller negativt? Det här är samma sak med allt i ditt liv, folk du möter på stan, i din realtion, alla har inte samma tankesätt som du och det är bara att acceptera att vi alla är olika. De enda tankarna du kan styra är dina egna, på sikt genom ditt agerande kan även de i din omgivning se hur du gjort och gör och kanske ta efter i hur man ska tänka för att ändra sitt mindset!

DSC_4030

Jag kan säga att innan jag hittade rätt i mig själv, allt var kaos och jag hade ingen aning om min framtid så var jag en riktigt hysterisk bilförare, jag fick testa den här utmaningen och genom att skapat en hel massa scenarion på mina bilturer så har jag kunna sansat mig, skoja till det, tack vare det är det så mycket roligare och skönare att köra bil. Det spelar ingen roll om det är Stockholms innerstad eller hemma på landet, det finns alltid dessa skojare i trafiken som överasskar och är man då stressad och upphetsad i humöret så är det svårt att köra bil. Som när jag var till Stockholm senast, hur jag än gjorde så kom jag ner i en tunnel och ner på södermalm, 3 gånger och egentligen skulle jag svängt av på vägen precis innan, haha det var bara att skratta och tänka positivt, gpsen tappar täckningen i tunneln och man är helt lost, man lär sig av sina misstag! Numer hittar jag till södermalm utan gps haha!