Unga företagare – ta chansen och våga

Unga företagare – ta chansen och våga

augusti 8, 2017 0 av admin

Jag har sagt det här förut men vill säga det igen, man utvecklas först när du kommer ur sina mönster och provar något nytt. Går utanför sin comfortzone och det är något jag gjorde idag! Fick ett samtal för någon vecka sedan och en förfrågan att ställa upp på en intervju framför ungdomarna på young drive i Falun. Tyckte det lät superintressant och tackade ja direkt! Jag visste redan då att jag kommer sitta där som ett stoppljus och haka mig fram på orden, men jag känner ändå att jag har något att bidra med. Jag har så mycket erfarenhet i bagaget, vill dela med mig till andra unga företagare. Att våga tro på sin idé, våga prova, våga misslyckas, våga lära och utvecklas som personer. Ungdomar idag har så himla hög potential att kunna starta eget. Det finns såna bra verktyg och kontakter att vända sig till! Och UF-företag skulle jag vilja säga är ett av de verktygen!

DSC_4242

Fick en kommentar idag att jag var “gammal” jämfört med de här ungdomarna och ja de skillde nästan 10 år mellan mig och dem så jag kan bara hålla med honom haha. Känner igen mig så otroligt mycket i dem när jag idag fick höra om deras affärsideér och hur de tänkt och gjort. De flesta jobbade via sociala medier och ja de har ju helt rätt tänk. Det är där det händer, det är där vi potentiella kunder hänger dagligen! Blir imponerad av de här ungdomarna, vilka idéer och är bara 15-18 år. Kände ändå att jag inte hann dela med mig av hela min resa, alla mina tips jag ville ge kom inte ritkigt fram. Så här kommer 5 tips från mig till alla er drivna människor ung som gammal som vill göra en förändring:

  • Var alltid dig själv, sätt din egen prägel på det du gör, jobba utifrån dina förutsättningar och intressen. Stick ut, tro på dig själv, våga stå upp för de du vill!
  • Våga ta hjälp av andra, man kan inte allt från början, våga fråga och samtidigt lägg fokus på att kolla upp vad andra gjort, gör det bättre! Många fler människor än man tror är villiga att dela med sig utav sina kunskaper!
  • Lägg stort fokus på att lägga upp en plan: vad vill du åstadkomma? Hur ska du göra? Varför vill du göra det? Vilka vill du jobba med?
  • Det är okej att misslyckas, misslyckanden är faktiskt det bästa vi har! Det är då vi kommer på lösningar och kan göra det igen, ännu bättre. Det är också ett test på hur mycket du vill detta, hittar du en lösning så är du villig nog att fortsätta med dina planer! Använd din kreatvitet.
  • Sist men inte minst, välj vilka personer i din närhet eller kontaktnät du vill lysnna på. Kläck inte ur dig dina idéer till en person som inte gillar snabb förändring eller nytänk om det är de du vill jobba med, dela med dig av framtidsplaner och idéer till likasinnade som dig själv. Då får du bäst feedback!

DSC_4240