Ung och jobbade dygnet runt

Ung och jobbade dygnet runt

juli 24, 2017 0 av admin

Jag blir så glad när jag ser människor främst unga människor som vill utvecklas, vill jobba, visar framfötterna och vill lära sig nya saker. Jag var och är själv en person som inte kunde/kan sitta still speciellt länge, jag vill ha saker att göra, jag är väldigt dålig på att lugna ner mig. Meditation hade nog varit bra för mig, men istället är jag som en duracellkanin som inte kan gå ner i varv förrens jag somnar.

När jag gick ut gymnasiet hade jag ett 07-16 jobb på kontor, jag pendlade 2h per dag, jobbade med network marketing på kvällarna, jag tog åt mig extrajobb på café på helgerna 08-18, lärde mig en himla massa, utvecklades och träffade nya människor hela tiden! Det var så kul, jag gillar att jobba om det är något som gynnar mig. Jag tycker om stress, i längden klarar man inte att jobba 7 dagar i veckan, energin och kroppen säger ifrån, det visste jag. Men så var inte min plan, utan jag letade hela tiden efter nya sätt att utvecklas, pröva på nya saker!

DSC_3302

Jag tog under mitt andra år tjänstledigt 2 dagar i veckan, pendlade till Stockholm där jag jobbade som modell (och nej det var inte en bikinimodell för ELLE utan det var för Nathalie Schutermans webshop haha) men det var skoj, träffade ett grymt härligt gäng, fick se hur man jobbade i butik och hur man drev en webshop, hur mycket jobb det är på andra sidan internetskärmen. Bara känslan att sitta på tåget till Stockholm och känna storstadspulsen var WOW för mig! Lite senare började jag jobba extra som bildredigerare av produktfoton till samma företag och det gjorde jag på mina 6 timmars tågresa så effektivt arbete minst sagt. Får betalt när man reser, hur grymt!

Som sagt, har lärt mig så mycket och många av mina jobb och projekt har faktiskt varit genom att man träffar mycket personer, jag har fått jobberbjudanden när jag varit på jobbet för att jag haft ett bra bemötande. Jag har fått projekt genom att kunna prata om mig själv på det sättet, sälja in mina idéer och tjänster på ett bra sätt. Det är de jag älskar med att jobba på café, att man träffar så himla mycket människor dagligen!

Har ett superexempel från när jag jobbade på café i Göteborg, det var en man i 35-40 års åldern som var stammis. Han kom alltid in på onsdagar och fredagar, drack en liten cappucino med vanilj, var supertrevlig och framåt. Jag hade sett en jobbannons som fotograf och krönikör på ett inredningsföretag och några dagar efter ser jag att han har deras logga på en penna som sticker upp ur fickan.. haha såklart nämner jag sammanträffandet och jag får hans visitkort, när jag kommer hem skickar jag ett mail och två dagar efter erbjuder han mig att börja uppdatera deras inredningsblogg mot månadsersättning, vilket var superkul! Fick superfina inredningsprylar som jag fick fota hemma hos mig och samtidigt en erfarenhet och en extrainkomst rikare.

Så ja det gäller att vara för sig men samtidigt göra det på ett snyggt sätt! Man är ju alltid sin egna reklampelare. Så var framåt, prova nya saker, slit till en början tills du vet vad det är du vill satsa på!