Ta lärdom av andra men gör de bättre

Ta lärdom av andra men gör de bättre

februari 20, 2018 0 av admin

Mina bästa tips till dig som söker jobb. Skapa dina egna möjligheter, har du en stark hobby lär dig leva på den. Skapa ett behov hos andra och bygg något stort. Gillar du att hålla ordning, strukturera och planera men hittar inte de där drömjobbet, bli chefsassistent, ring upp en chef du ser upp till och berätta detaljerat varför han borde ha dig som assistent. Skapa ett behov. Gillar du att fiska, lär andra att fiska. Gillar du att teckna, måla tavlor och sälj på nätet. Håll inte nere din kreativitet, det går alltid att bygga något vid sidan av de man gör idag, det handlar bara om att prioritera. Skippa tv-serierna och fokusera helhjärtat. Jag har aldrig sett en serie i hela mitt liv, knappt nå tv heller, när personer undrar vad jag gjorde på fritiden så var de oftast mina sidoprojekt. Min hobby var att skapa något nytt, utveckla affäridéer! Jag vet inte hur många kollegieblock jag kladdat ner nya affärsidéer i, många. Min hjärna går sällan på halvfart, det spånas omedvetet hela tiden..

De bästa man kan göra när man har en bra idé är att rådfråga någon annan, frågar du dina kompisar så kommer de garanterat sticka hål på din ballong. Men de kan också vara en bra sak! De är ärliga, de vet hur du funkar, de ser kompletteringar som du kan åtgärda men samtidigt kan de vara väldigt avundsjuka och ta mycket energi. Det kan vara både positivt och negativ, är du 110% säker på din sak, att de kommer fungera, då kommer du lyckas oavsett vad de säger! Sen behöver man inte ta åt sig allt de säger utan se, “okej de gillade inte att den snurrade, är de bra att den snurrar? Nej de är nog inte hållbart, den ska stå still.” Man får en extra tankeställare och feedback. Eller fråga en mentor, att skaffa en mentor, en person du ser upp till om råd, vad tycker du om den här idén? Kan vara supernyttigt, tips och råd, nitar som andra gått på tidigare. De gör att du slipper göra om de misstagen. Ta lärdom av andra, men gör de bättre! Jag vet även att ALMI har mentorskap där man kan få ansöka om att bli med och få en hel del utbildningar/föreläsningar och en egen mentor som kan backa upp dig. Tips till alla som driver eget eller är i uppstarten!

Kolla riskerna, vad är de värsta som kan hända? Är de värt att satsa? Tvekar du på dig själv, om du verkligen kan.. Sträck på dig och andas in djupt, ge dig själv en klapp på axeln. Självklart fixar vi det! Se till att allt är planerat och genomtänkt 2 gånger innan du sätter igång.