Skapa 3D bilder enkelt och få en mer visuell bild av din styling

Skapa 3D bilder enkelt och få en mer visuell bild av din styling

augusti 14, 2018 0 av admin

Många bollar i luften, en av dem är stylinguppdrag och 3D bilder. Att berätta något i färg och form, skapa något andra kan använda och njuta av utifrån sina kreativa idéer. Det är häftigt!

Hela dagen har bestått av kreativt arbete! Sen jag gjorde mitt första styling uppdrag 2016 så har jag verkligen fastnat för att jobba i 3D bilder, att hitta ett sätt att skapa en visuell bild av min tankar som snurrar i huvudet. Vilket kan vara svårt att förklara ibland och få andra att se det jag ser när jag tänker styling. När jag var mindre hade jag sims på datorn. Vilka mins sims!? Att skapa hus och miljöer, designa och styla hus. Wow kunde sitta i timtal!

När jag gick högstadiet fick jag en tanke att bli inredningsarkitekt. Jag var till och med på praktik hos en arkitekt i falun där jag fick testa jobba i CAD och skapa just 3D bilder på fastigheter. Riktigt kul, men det var också de enda jag fastnade för på den praktiken. Det visuella, matten var inte lika roligt haha.. Något jag har förträngt var att mitt första val till gymnasiet var som inredningsarkitekt i lund faktiskt!! Jag tror till och med att jag kom in på en reservplats men tackade nej. Vilken tur! Annars hade min väg inte blivit som den ser ut idag. Något jag är väldigt glad över!

Idag gör jag mina 3D bilder i SketchUp som är ett gratisprogram med bra grunder och verktyg som hjälper mig att visa min bild i huvudet när jag jobbar med styling. Finns säkert väldigt bra videos på youtube om hur det går till om man vill lära sig, jag testade mig fram på egenhand envis och otålig som man är! 2016 stylade och inredde jag ett café här i Borlänge, det var mitt första projekt. De var häftigt att från en 3D bild och färgprover se det växa fram på riktigt! Hade ett grymt härligt gäng byggare som hade inställningen “ingenting är omöjligt” och det blev superbra.

Tätt efter så fick jag ett till projekt och det var en restaurang här i Borlänge, en franchise med riktlinjer men ändå med luckor där man fick använda kreativiteten! Två helt olika stilar men det blev ändå väldigt bra, fick mycket beröm från franchiseägaren också, vilket var superkul!

Nu till mitt tredjeprojekt som jag inte kan tala om vad det är för något ännu, men de är ett stort projekt som jag verkligen vill vara med och bygga upp. Man bara älskar ju att träffa drivna personer som har högt i tak, visioner höga som skyskrapor och vill ha med en på tåget. Plötsligt klaffar alla mina kontakter och lösa trådar, de liksom knyts ihop i mitt huvud! Personer jag träffat eller vill träffa men inte hittat någon bra koppling till hur vi ska kunna samarbeta liksom bara poppar upp. Så awesome! Kommer visa mer om projektet när vi gått vidare i processen.