Prioritera rätt och skapa tid

juni 21, 2017 0 av admin

DSC_2463

Snacka om att vara uppe i tid idag, klockan ringde 04:45 hehe, pratade med en kompis nere i Göteborg igår kväll och hon skulle hem till Dalarna idag så det passade jättebra att åka med henne hem ikväll. Vilken blev toppen för mig, klickade hem en sista minuten biljett och här sitter jag. Nu har jag 5 timmar på tåget som jag kan jobba järnet!

Effektiv? Jag är en person som vill hinna med så mycket som möjligt på så kort tid som de bara går, åker jag bil ringer jag gärna samtal, är jag på väg någonstans till fots så kan jag jobba med sociala medier osv, jag försöker att alltid vara så effektiv som möjligt. Man kan alltid göra något, personer som säger att de inte har tid beror på (enligt min mening) att de prioriterar fel saker. Brinner man för något eller vill något tillräckligt mycket så skapar man sig tid och det är då man får resultat! Det tycker jag gäller både jobb och privat, man väljer helt själv vad det är man vill göra, jag har alltid varit den personen som säger ja till allt. Nu den senaste månaden har jag börjat ställa mig själv frågor: Gynnar det här mig? Vill jag det här? Vad är det jag väljer bort? Roligt före viktigt? Borde jag? Främst i jobbsyfte, jag är fortfarande dålig på att välja bort roligheter, men man behöver både och, viktigt. Jobbar man dygnet runt då går man in i väggen till slut, man måste bryta av och ta hand om sig själv också emellan åt. Så lagomt är bra, men för mig svårt! Är jag motiverad och inspirerad då kör jag bara på, vilket borde vara bra i uppstartsfasen för då är det verkligen hårt jobb om man vill lyckas? Mitt mission, att hitta balans!

DSC_2460

Tänka sig att det har gått drygt 3 år sen jag bodde i Göteborg, jobbade och drev eget, ett spännande halvår minst sagt, mycket upp och ner. Men helt klart en erfarenhet!