Olika personlighetstyper i relationer

Olika personlighetstyper i relationer

juli 30, 2017 0 av admin

Måste bara få ta upp det här med de olika personlighetstyperna igen. Så himla intressant och verkligen något som alla kan dra nytta av överallt och hela dagarna, även i relationer!

Måste få ta ett superexempel från min vardag.. Jag är en mestandels gul person och är tillsammans med en väldigt blå/röd person. Antingen passar man inte alls eller så kompletterar man varann väldigt bra, det är antingen eller skulle jag vilja säga. Jag lär mig supermycket varje dag, kanske mycket genom att jag är medveten om färgerna, hur man skall tänka och agera när man umgås med andra färger. Visste jag inte detta så hade jag nog varit någon helt annanstans idag.

I mitt jobb är jag väldigt mycket ute och far, har möten, träffar mycket nya människor och får ständigt nya idéer. Jag gillar att möblera om, effektivisera, byta ut och förnya. Istället för att läsa på och analysera nya idéer så provar jag, få se om det går eller inte. Jag är lite av en gambler skulle jag vilja säga. Det är dessutom väldigt viktigt att jag kommer ihåg att äta då jag har väldigt lätt att bli irriterad då jag inte ätit mat. Jag är ganska hyper som person, helst vill jag ha rätt och saker ska hända helst igår.

IMG_4996

En blå/röd person är väldigt strukturerad, är van att saker har sin plats, man tänker långsiktigt, stategiskt och det är väldigt viktigt att man har en plan för saker och ting. Man vill känna sig trygg. Vill gärna leda, vill gärna ha rätt, man tror mest på fakta och metoder som provats innan. Ni kan ju tänka er redan här vilket tålamod han har som står ut med mig haha!

Men det som gör oss till ett dreamteam är att vi istället kompletterar varann så himla bra. Vi är båda öppna för förändring (även om den ena vill att de ska ske nu och den andra vill att de ska ta den tid de behövs), vi har samma slutmål, vi vill samma saker, har samma intressen och har riktigt roligt ihop. Vi lär oss varva ner. Vi har på nåt sätt accepterat att vi är olika på vissa plan och båda är medvetna om hur den andra personen fungerar. Tex så har min kille alltid en kexchoklad i innerfickan utifall jag skulle bli hungrig, han vet att de är snabbaste sättet att få mig lugn igen, mat haha. Jag vet att om jag tar fram fakta och kan visa upp min plan om hur jag ska börja med ett nytt projekt så vet han att jag tänkt igenom detta och han kan hinna andas och känna sig lugn (lugnare). Vilket gör att jag får en bra bild på hur jag ska komma till mitt mål. Eftersom jag inte kan vara den här duracellkaninen när vi umgås för då lyssnar vi inte på varann, gör de att jag trappar ner och samlar energi på allt vi gör tillsammans. Han är i en klass för sig, får en alltid på bra humör, världens snällaste, det räcker med 2 glas vin, ett bra samtalsämne så kan vi sitta där och skratta så tårarna sprutar. När jag inte fått mat och är på superdåligt humör så står han där med kexchokladen i handen, vi har kul och vi tar hand om varandra. Dreamteam helt enkelt.

Så här var jag inte i början vill jag lova, då jag slängde upp alla 10 olika projekt i ansiktet på honom och sa att jag skulle bli rik och sagt upp mig, stackarn måste nästan fått en hjärtattack haha. Det handlar inte om att jag inte har en plan, det har jag, men i huvudet och som sagt är jag väldigt öppen för förändringar så kommer det något bättre på vägen så kan jag ändra mig ganska snabbt. Delar helt enkelt med mig lite för mycket ibland, det kan lätt uppfattas som en otrygg, flummig och väldigt disträ person av andra som inte vet hur en gul person fungerar..

IMG_5012

Jag testar ofta på nya saker, produkter, idéer och säger ofta för tidigt till mina nära och kära att nu ska jag göra det här. Den responsen man får är frågor, hur ska de gå till? Med vilka pengar då? Men herregud.. De vill inte såga dina planer, de vill bara veta hur du tänker, vill ha bevis på att de funkat innan.. Men eftersom jag oftast inte riktigt vet hur planen ser ut, utan provar mig fram, gör det också att jag blir osäker på mig själv, var det dumt att göra så? Var jag för snabb? Jag börjar tvivla på mig själv och vad jag kan åstadkomma, slutar.. Jag har nu efter att läst på om de olika färgerna lärt mig att hålla det inom mig, dela med mig av mina idéer till gula personer tills jag kan ha de lösningar och svar på allt som kommer att komma till de andra i min omgivning. De jag älskar med min kille är att han nu vet hur jag funkar, han frågar inte hur går det med de och de, han låter mig tänka, agera, prova, sedan kan jag komma till honom och berätta hur det går när jag är säker på min sak. Jag vet också att det kan vara bra att andas, gå en promenad, gå ner i varv efter att ha varit på ett inspirerande möte med massa nya idéer innan jag berättar om min dag.

Micaela som jag umgås med väldigt mycket är också en väldigt gul person och OJ vad vi kan speeda upp samtalen, asgarva, låta och härja. Vi låter nog lite som piff och puff. Vi inspireras och dagarna går på högvarv, vi vill hinna med att säga så mycket som möjligt på så lite tid som möjligt. För en annan låter det nog väldigt rörigt, men vi förstår varann bra när vi är på samma nivå då. Vilket i och för sig också gör att man blir väldigt trött snabbt och måste hitta det här lugnet för att kunna komma tillbaka. Något jag är väldigt dålig på och måste lära mig! Men man kan alltså samarbeta med alla färger bara man vet hur man ska agera och hur den andra färgen agerar på saker och ting. Superintressant!