Monkey see monkey do

Monkey see monkey do

juli 27, 2017 1 av admin

Igår var jag i Stockholm på ett litet event och fick inspireras av några riktigt duktiga entreprenörer som pratade om sin resa, hur de byggt upp sin business, vad det gett dem och lärt mig en hel massor! Tyckte de här uttrycket “monkey see monkey do” stämde väldigt bra. För det är precis vad du ska göra om du vill lyckas! Titta på förebilder och entreprenörer som gjort sin resa, som lyckas och inspirerar, apa efter, lär dig och gör det bättre. Varför ska du lära dig själv från början? Lär dig av dem som redan gjort resan, läs på, gå kurser, bli bättre.

DSC_3875

Jag själv var alltid när jag var mindre “jag kan själv” och ja det kan jag, det kan du med! Men hur lång tid tar det inte för mig att lära upp mig själv istället för att lära mig av andra som redan gjort resan. Göra det bättre och framförallt snabbare, tid är pengar. Men tänk sen också att få pengarna att jobba för dig? Even better. Genom att lära dig leda, styra din egen tid, skapar du dig mera tid. Effektivitet, superviktigt om man vill komma steget längre. Jobba effektivt, nytänkande och använd dagens nya teknik för att ta dig till toppen! Va kreativ, tänk utanför boxen, tänk smart och långsiktigt. Skapa nya relationer som kan hjälpa dig på vägen, byt kunskap med andra, utvecklas, lär dig och framförallt ta vara på den tid vi har. För det är ju trots allt de enda vi alla har, tid. Alla har 24 timmar på ett dygn. Det handlar bara om hur man använder den. Tror du en företagare som omsätter miljarder har mera tid? Nej de prioriterar och strukturerar bättre, jobbar effektivt. För att skapa tid måste du självklart välja vad du vill lägga fokus på! Det kan ingen annan göra åt dig. Det bestämmer bara du, ta ett beslut. Hur vill du leva ditt liv?

Ett annat sätt att se på uttrycket “monkey se monkey do” är till alla er chefer, förebilder, föräldrar osv, vi apar efter beteenden, sätt att jobba, vi ser vad ni gör och gör detsamma. Är du en person som berättar om hur du ska satsa på din karriär, hur bra den här tjänsten eller produkten är men själv inte använder dessa eller gör på det viset. Tror du då alla kommer apa efter dig? Nej, det gör att du verkar mindre trovärdig. Stå rak i ryggen, gör saker du vill att andra ska göra, var påläst, kunnig, visa vad det ger och vad de får ut av att göra detsamma! Var en förebild för andra.