Min resa i personlig utveckling

Min resa i personlig utveckling

oktober 3, 2017 0 av admin

Att sitta i klassrummet när läraren gett dig en uppgift till en muntlig redovisning, en efter en går upp och håller föredrag men du sitter tyst och vill sjunka genom marken, hoppas på att läraren ska glömma bort dig eller att det ska ta slut på lektionen så du slipper. Hjärtat dunkar, anisktet rodnar, du svettas och skakar. När lektionen är slut så går du ut genom dörren och tänker “jag vill våga”, “jag vill kunna stå inför folk”, du blir nästan arg på dig själv, någon som känner igen sig?

DSC_3422

De här var mitt scenario i skolan, min största skräck.. Bara att räcka upp handen när en fråga jag vissta svaret på ställdes var obekvämt och gjorde mig osäker! MEN jag bestämde mig för att börja säga JA till allt som var obekvämt, säga ja och sedan ta konsekvenserna. Jobba hårt! Jag visste att jag fick lov bli någon jag inte var men ville bli! Räknade med att de skulle bli jobbigt de första gångerna, de var lika jobbigt efter 10 gånger, men nu börjar de släppa. Jag minns när jag satt på föreläsningar och tänkte “så där skulle jag vilja kunna stå” självsäker och jäkligt härlig, bjuda på mig själv.

Personlig utveckling mina vänner, jag tjatar om det här gång på gång men det är så superviktigt! Det gäller dig som går i skolan, du som driver eget företag, en högt uppsatt VD, alla behöver utvecklas annars stannar även företaget upp. Företagarnas ekorrhjul, hört talas om det? Jobbar 60-80 timmar i veckan och har svårt att varva ner, stressad jämt och ständigt. Det skapar förvirring, inte bara för dig som ledare utan för alla dina anställda. Har man byggt sitt företag rätt så ska det fungera även när du inte är där! Så ställ dig själv frågan, skulle ditt företag fungera utan dig? Om svaret är nej, jobba med utvecklingen, hitta inspiration och en struktur som funkar för hela företaget! Är du som mig och vill helst klara allt själv? Försök att räkna ut din timpeng och hitta någon som är expert på detta och skulle ta en lägre timpeng! Du tjänar tid och jobbet blir gjort med kvalitet.

Ett tips till alla ungdomar där ute, våga gå utanför er comfortzone, våga ta kontakt, våga testa, va en krigare, jobba hårt för din egen framtid! Jag önskar att jag kom på detta tidigare, men det är aldrig försent, personlig utveckling är A och O i livet. Framgång kommer inte utan hårt jobb. Det handlar om att våga göra obekväma saker! Känslan efteråt är obeskrivlig!