“Lyft dig själv, träna hårdare, sluta gnäll o gör det bara”

oktober 25, 2016 3 av admin

Kan inte ungå att bli lite lack på alla människor som säger att det inte finns jobb. Det finns jobb för alla, om man vill..

Allt handlar om prioriteringar, envishet och att våga tro på sig själv! Jag har alltid haft dåligt självförtroende när jag var mindre, inte trott att det jag gör räcker till, att stå framför en grupp människor, då höll jag på att avlida. Värsta jag visste! Tror jag ålat mig undan i stort sett alla muntliga redovisningar i skolan.. På gymnasietiden var jag och lyssnade på Johannes Hansens föreläsning, riktigt bra! Alla borde gå på en! Inspirerande och man blev tvingad (på ett bra sätt) att ta kontakt med folk, sitta brevid folk man inte kände och blev överdröst med inspiration. Man blev utskickad från sin egen comfort zon, hittade nya vänner/kollegor, jag fick nya kontakter som hjälpt mig i mitt jobb redan efter 1 föreläsning, vilket också gjorde att jag utvecklade mig själv som person väldigt mycket. (Nu råkar ni faktiskt ha en jäkla tur, Johannes ha en föreläsning i Falun ikväll, se länk längst ner i inlägget)

Efter det här började mina ideer bli verklighet och jag startade upp mitt egna företag 2:a året på gymnasiet! En reklamfirma, som under de två första åren gick bra. Åkte ut på kundbesök, skaffade mig leverantörer, fick mycket hjälp av min grafiska lärare till en början som trodde på mig när jag sa att jag ville starta eget. Vilket jag är tacksam för! Fick en extrainkomst i månaden och det var jag nöjd med, fick därefter heltid hos en av mina kunder. Visserligen min mammas företag, men det var ett jobb som jag fick genom de jag gjorde genom min firma. Som ledde till referensjobb som ledde till andra kunder. Jobbade 5 dagar i veckan där i nästan 1 år, kontaktade därefter en bloggerska i borlänge som hade arrangerat modeshower tillsammans med sin superhärliga syster! De var då jag började fundera på att starta ett nytt företag, att designa kläder.. Inget jag fick någon positiv respons hos mina nära o kära precis.. hehe. Fick kort därefter förfrågan att gå med i ett nätverk av samma tjej och det gjorde jag, mest för att träffa människor som var som en själv och för att den här tjejen (missdalarna.se) var så jäkla driven, glad och energin var alltid på topp! Sen utbytte jag väldigt mycket ideer och tips med hon och hennes syster som båda är superhärliga! Båda var energiska, drivde eget företag och Malin har hjälpt mig utvecklas som person på ett många vis! I och med alla nätverk som poppade upp och jag gick med i så fikade man ganska mycket. Blev därmed erbjuden helgjobb på ett fik i borlänge där jag började jobba helger omgående. Sökte samtidigt (mest på kul) ett modelljobb i stockholm hos nathalie schuterman och chockande nog fick jag det. Tog tjänstledigt från mitt heltidsjobb och jobbade i stockholm 2-3 dagar i veckan. Träffade riktigt sköna människor, utvecklade mig själv, utsatte mig igen för något jag inte var van eller riktigt bekväm med. Men de var kul! Jobbade på tåget till och från Stockholm med mitt egna företag, blev under en säsong en erfarenhet rikare!

Jobbade därmed 7 dagar i veckan under ett drygt halvår på både de ena och de andra innan jag sa upp mig från mitt heltidsjobb. Skaffade mig några till extrajobb, fick ihop en okej inkomst samtidigt som jag snurrade runt med mina tankar om vad jag skulle göra nu.. Jag jobbade då som både modell, barrista, säljare inom dagligvaruhandel och med min reklamfirma. Det var skoj, hade aldrig långtråkigt, träffade sjukt mycket folk i alla olika branscher! Blev mer bekväm genom att jag utsatte mig själv för jobbiga situationer och med uppgifter jag inte var van med. Pratade med mycket människor, tog kontakt med mycket människor, nya ideer och projekt kläcktes som ledde både till de ena och de andra.

Jag ser mig själv inte som någon som har glidigt på ett bananskal genom arbetslivet, utan allt jag har gjort har jag gjort av en anledning, för att prova på, skaffa erfarenhet, skapa ett kontaktnät, tack vare att jag sällan säger nej till nya projekt så har de lett mig dit jag är idag. Med mottot att man får se vad osm händer, man vet aldrig och de är ju det som är lite spänning! Man väljer dessutom väldigt enkelt vilka man vill umgås med, jag valde människor som gav mig energi! Det har inte alltid varit så, men så fort man inser det och väljer andra vägar så märker man hur viktigt det verkligen är! Får man positiv respons på alla sina ideer så blir du mer självsäker och vågar. Jag har varit lite tvärtom att om någon inte tror att det kommer gå så vill jag väldigt gärna bevisa motsatsen.. Med lite sunt förnuft så går de oftast bra, om inte annat så lär man sig alltid något av sina misstag. Jisses vilken novell haha..

Våga ta kontakt med människor som du inte känner, jag lovar att det inte alltid är de svar du förväntar dig!

“Det börjar med att du tror på dig själv och dina drömmar, även när andra skrattar åt dig. Vad kan vara en bättre investering när du fått lön än att satsa på din egen utveckling? Lyft dig själv. Träna hårdare. Sluta gnäll. Gör det bara. Vi ses i Falun ikväll kl 18!” Johannes hansen

Boka biljetter till Johannes Hansen HÄR du kommer inte ångra dig!