Learning by doing

Learning by doing

februari 5, 2018 0 av admin

Mitt mål är att bli ekonomiskt oberoende, jag vill leva mitt liv som jag vill utan att ha några begränsningar. Jag vill våga göra saker, jag vill ha tid att göra saker, jag vill ha råd att göra vad jag vill när jag vill. Vad behöver jag? En hög lön? Ja delvis men också ett smart och hållbart upplägg. De finns många som tjänar bra med pengar men har väldigt hög levnadskostnad, då spelar det i mitt fall inget roll om jag tjänar 20,000 eller 200,000:- det gäller att hitta ett sätt att bygga en stabil livsstil. Jag vet vad jag behöver för att skapa min livsstil, det kommer krävas uppoffringar, tid framförallt. Roliga utekvällar som man ibland lär hoppa för att vinna tid, för att bli framgångsrik behöver man jobba när de andra inte jobbar för att komma ikapp och förbi. De här med att umgås med personer som ligger steget före dig själv är väldigt bra, du blir mentalt tränad till att bli en bättre version av dig själv. Det här är något jag alltid haft med mig, omedvetande egentligen, jag har hela tiden dragit till mig den typen av personer, jag har alltid velat sätta press på mig själv. Vilket jag trivs med! Jag jobba bäst under press.

Att få chansen att bygga upp en egen business helt utan ekonomisk risk, lät för bra för att vara sant. Jag sa ja för att de här paret som presenterade det för mig hade en sån enorm energi. Jag kände bara “sign me in”, jag vill jobba med er. Det kändes bara rätt helt enkelt, att ja första månaderna skulle slå rekord och att de skulle gå så snabbt som de gjorde, hade jag ingen aning om. Jag kom in i min jobb bubbla, träffade så mycket härliga människor. Det blev en helomvändning från de jag gjort tidigare, att den här businessen sen handlar om att hjälpa andra att tjäna pengar och bygga upp sin egen business. Få coacha, sätta mål, få se dem utvecklas och peppa, det är så jag! Man behöver ingen som helst förkunskap och heller ingen utbildning, en learn by doing business helt enkelt. Så häftigt, att få utvecklas som person samtidigt som man får bygga upp något eget för sig själv. Man får jobba i ett grymt team med mycket energi, där alla jobbar mot samma mål.

Jag har varit på en hel del olika jobb under mina år. För min del har jag alltid jobbat med något jag tycker är kul och kände jag för en förändring så bytte jag jobb. Jag har hoppat runt och testat en hel del och lärt mig så mycket, jag har fått erfarenhet. Men jag vet att många inte har det så, många är missnöjda med sitt jobb med är fortfarande kvar. De ämnen och energier som finns i de här fikarummen.. Ekorrhjulet med samma historier, samma personer, samma ämnen. Man går i tankarna att byta jobb.. Men de blir aldrig av, varför? Vad hindrar dig? Rädd för en förändring? Tiden är inte rätt? Hur ska du bli modigare med tiden om du inte bryter mönstret? Våga utsätta dig för den rädslan, du kommer växa som person! Tiden kommer aldrig bli mer, du har bara 24h om dygnet, sätt dig ned och skriv upp 3 saker du vill ha, 3 saker du vill prioritera, sedan skriver du en lista på vad du faktiskt gör på en dag. Helt plötsligt tror jag din tid kommer bli mer om du tar bort de minst viktiga delarna eller utnyttjar dem. Vi sitter i snitt 4h per dag på våra sociala medier, scrollar, gilla, kommenterar och delar bilder. Varför inte använda dessa timmar till att börja bygga upp något för dig själv?