Jag kör och lär mig på vägen

Jag kör och lär mig på vägen

november 2, 2017 0 av admin

Mina mål sen jag var liten har alltid varit att va bäst på något. Jag är väldigt tävlingsinriktad, men samtidigt har jag aldrig haft något intresse av att läsa på, studera och gå långa utbildningar. Jag har alltid haft inställningen jag kör och lär mig på vägen!

De måste ju ändå vara mycket smartare att misslyckas när man är 17-20 år och inte har hunnit skaffa barn och familj, hus med amorteringar än när du är 45 och man har större kostnader. Som ung har man inte hunnit samla på sig så mycket och något jag alltid bar med mig var – Att det är okej att misslyckas, jag har ju ändå lärt mig massor på vägen! Pengarna jag satsade i mina projekt var från mycket jobb, jag jobbade 7 dagar i veckan som anställd och jobbade med mina projekt vid sidan av, jag var inte rädd för att slita hårt. Men jag var rädd för att inte hinna testa allt, jag ville hitta något jag brann för. Vilket inte var de lättaste.. I början trodde jag att pengarna var det som drev mig, att jag ville ha en hög lön. Men när jag var inne i min hårt jobbande period som 20-21 åring jobbade varje dag, ibland 8h ibland 14h, partade med vännerna på helgerna, upp och jobba. Kroppen mådde inte bra, pengarna rullade in, jag kunde göra de jag ville rent ekonomiskt! Men hade inte tiden. Så på senare dagar har tiden varit väldigt viktig för mig, friheten, friheten att göra de jag vill när jag vill. Inte styras av tider 7-16, ha en morot att jobba emot, bestämma själv. Semester 5 veckor om året var inget jag var nöjd med, jag vill resa hela tiden, jag vill kunna ta med mig mitt pick o pack, resa utomlands 1 månad, 3 månader, hur länge jag vill, kunna jobba där jag är. Inte ha något eller någon som hindrar mig.

DSC_5656i

Som sagt jag har aldrig varit rädd för att misslyckas, jag har gått in i möten/arbetsintervjuer och “spelat” Emma 35, jobbat i branschen i 20 år, jag är bäst, “pick me”. När jag har haft ett möte med en framgångsrik profil och “lilla jag” ska presentera mitt otroligt häftiga projekt för den här personen så har jag dagen innan peppat mig själv till tusen. Jag kan det här, jag är stolt, det kommer bli världsbra, min energi och tro på projektet återspeglas i min presentation och där vinner jag förtroendet från personen. Välj den bästa versionen av dig själv, sätt dig in i den rollen, när de känns obekvämt, var stolt över det du gjort/den du är och sälj in det/dig.

Nu låter det som att jag alltid haft världens bästa självförtroende, vilket jag inte har eller har idag. Ni som följt mig blogg vet om det, men de som är unikt och som jag tror hjälpt mig väldigt mycket. Är att jag tycker det är kul med rädsla, utmaningar, få en adrenalinkick av något läskigt, det gäller att inte tveka. Jag har alltid varit duktig på att säga ja, ibland innan jag vet vad det innebär. När det kommer upp något läskigt, tänk : Vad är det jag tycker är läskigt? Vilken inställning vill jag ha? Gå inte in i en dålig eller osäker känsla, fokusera på att hålla dig lugn, andas, ge dig själv pepp. Du kommer va grym, kör ditt race, sträck på dig, klappa dig på axeln, gå in och kör! Let´s do this! Den känslan kommer också återspeglas i det du gör. Självförtroende är ingenting som kommer gratis, det är hårt jobb med dig själv, jobbiga stunder, härliga stunder, svettiga stunder, men man måste ta sig igenom dem. De jag har märkt är att ju mer man gör på mindre tid, desto snabbare går resan!