Från dåligt självförtroende till JAsägare

Från dåligt självförtroende till JAsägare

juli 31, 2017 0 av admin

Jag har alltid föreställt mig att jag ska leda andra, jobba som chef för ett flott företag, få ansvara och utveckla andra. Jag har aldrig haft svar på frågan “hur ska det gå till?”, jag har aldrig varit orolig på att jag inte skulle klara det pga av utbildning etc men för mitt dåliga självförtroende. Jag har alltid varit en blyg liten tjej som blivit knallröd i ansiktet så fort de blev ens tur för högläsning eller andra redovisningar.. MEN det jag däremot också alltid har gjort är att utsätta mig för obekväma situationer och därmed utvecklats, kliver sakta men säkert över hindren, svetten rinner visserligen lika mycket, jag är fortfarande knallröd i ansiktet, men jag gör det ändå. Jag vill så gärna träna bort det, jag är absolut en “jasägare”, jag vågar testa på saker. Helst de obekväma, för jag vet att de kommer ge mig så mycket mer! Några exempel på vad jag gjort men kännt mig sjukt obekväm, nervös och svettig:

  • Jag blev tillfrågad att ställa upp i radio, livesädning och prata om mitt klädmärke. Jag sa ja direkt och sen började jag förstå vad jag tackat ja till.. Men stolt att jag vågade, hur kul är det inte att säga att man varit med i radio!?
  • Jag sökte ett jobb som klädmodell i Stockholm, butiken låg på en ganska så fin gata, där kommer lilla småstadstjejen och klampar in, klär på och av sig kläder för 10000 tals kronor.. Jag sökte bara för att se om jag hade en chans, jag fick jobbet och tackade såklart ja innan jag visste vad det innebar. Sjukt stolt att jag klarade det, med tanke på att jag inte har någon bikinikropp och hade dåligt självförtroende vid den tiden så var det riktigt bra gjort!
  • Jag har fått kontakt med framgångsrika människor som vill träffas på en fika och utbyta erfarenhet, framtidsmål och bli inspirerade. Första tanken är såklart “vad har jag att komma med?” men jag skulle aldrig tacka nej, jag kan ju helt enkelt missa något ovärdeligt. Så jag tackar ja, pratar och oftast har detta lett till något riktigt grymt! Kicken efteråt är ju bara så skön!
  • Jag har kontaktat kända profiler att vara med på mina event, som modeller, etc. Lilla jag som inte har någon erfarenhet, jag vet inte vad de andra erbjuder dem, ska jag skämmas? Men sen slår det mig, de allra värsta jag kan få är ett nej, MEN jag kan också få ett JA och hur sjukt hade inte de varit? Jag lyckades ganska ofta få kontakt och har haft flera samarbeten med kända profiler som idag har över 1 miljon följare på sociala medier. Så grymt!

DSC_3969

Så det jag vill säga med det här är, dröm er bort, sätt höga mål! Fokusera på rätt saker, gå utanför din comfortzon, det är dit du måste gå om du ska kunna utvecklas. Bara gör det! Det ska vara obekvämt, du har aldrig testat innan, det är helt naturligt! Kicken man får efter en sån uppoffring är obetalbar, du har energi till hela veckan!! Något jag verkligen kan rekomendera är att gå på Johannes Hansens föreläsningar, där har jag hittat många kontakter som jag samarbetar med än idag, av slumpen men också tack vare att jag kliver utanför min comfortzon. Något Johannes är väldigt duktig på att få en att göra, så känner du att du vill inspireras, utvecklas och ta nästa steg, börja med att gå på en föreläsning med honom. Säg JA till livet!