Ett traditionellt jobb eller inte

Ett traditionellt jobb eller inte

mars 5, 2018 0 av admin

De här med att alltid följa magkänslan kan låta klyschigt men något jag tycker är superviktigt och har haft med mig sedan jag var liten. Jag har aldrig varit rädd för att jobba hårt, tvärtom det motiverar mig. Men de som varit väldigt viktigt för mig är att jag hittat något som känns bra och är roligt! Alla jobb som jag har haft innan har varit något jag tyckt var kul, men känt att jag behöver byta för att kunna utvecklas mer som person då jag haft jobb som hela tiden sett väldigt lika ut dag ut och dag in. Många tycker det är skönt med rutiner, men jag är tvärtom, jag vill kunna styra dagarna som jag vill och variera mig. Där är jag och killen helt olika, han har väldigt mycket rutin i det han gör, jag tror att om någon skulle fråga vad han gör en viss tid så kan jag svara på de, haha. Men han trivs bra med det. Vi är alla olika och måste hitta våra egna sätt!

De ja kom på väldigt snabbt är att jag inte vill ha ett traditionellt 7-16 jobb, då jag för de första inte vill ha fasta tider men också för att jag inte är någon morgonmänniska.. Oftast behöver man också ha en utbildning för att ha ett traditionellt jobb med en högre lön och plugg har aldrig varit något som intresserar mig. Så med andra ord, inget för mig. Tänkte direkt att jag skulle driva eget företag och bestämma mina egna tider, de jag insåg ganska snabbt var att jag hela tiden “köpte” mig nya jobb, jag la in ett startkapital i företaget men fick därefter jobba väldigt mycket och fakturerade för timmarna jag hade jobbat. De jag insåg ganska snabbt var att jag jobbade väldigt många timmar och la ner väldigt mycket tid, tjänade helt okej men hade inget frihet.. De slutade med att jag var tvungen att gå upp tidigt för att hinna med de jag fick lov göra för att mina kunder hade deadlines som jag självklart fick rätta mig efter. Det blev helt enkelt inte som jag tänkt. Jag ville få mer frihet och flexibilitet, men jag hade fått ännu ett jobb som jag inte trivdes med..

Jag började förstå att jag behöver hitta ett sätt där jag kan jobba online och bygga upp något passivt som på sikt kan ge mig en inkomst även när jag tar ett steg tillbaka. Har kikat på en hel del investeringsmöjligheter, andra sätt att jobba och kom hela tiden tillbaka till sociala medier. Något som är väldigt trendigt, flexibelt och online. De vill säga jag kan styra min tider själv, jag kan rekommendera produkter som personer behöver och vill ha, vartifrån jag vill, de tider jag vill och samtidigt nå personer när jag sover. Många vill ha mer tid, mer pengar och mer frihet men har väldigt svårt att hitta något de vill göra. Ta dig en tankeställare, om allt var möjligt, vad hade du då gjort?