Det här med att prata inför folk

Det här med att prata inför folk

augusti 21, 2017 0 av admin

För nio år sedan var jag väldigt osäker på mig själv, vad kunde jag åstadkomma, vad ska jag bli? Jag har alltid varit intresserad av personlig utveckling. Har tänkt tanken “wow va grymt att de vågar stå och prata på scen, vilken självkänsla” och idag gjorde jag det. JAG.. Kunde jag aldrig tro..

Idag har jag bevisat för mig själv att jag kan! Du kan, alla kan! Fick en bekräftelse på att jag utvecklats som person, att ställa mig på en scen och prata om min resa som entreprenör inför 300 personer. Det är så superviktigt att utsätta sig för obekväma situationer, det är där du utvecklas! Idag fick jag prova på det, minst sagt! Fick i förra veckan förfrågan att föreläsa för ungdomar, jag sa direkt ja utan att tveka. Visste att nervositeten skulle komma den dag det var dags, hur kommer det gå? Kommer jag snubbla ner för scenen? Skämma ut mig? Jag hade hela tiden inställningen att det blir som det blir, jag gör mitt bästa! Jag får samtidigt öva på min självkänsla, ställa mig inför en publik och prata! Det låter inte helt perfekt, jag hakar upp mig, skrattar av nervositet, kommer av mig, men de gör inget. Jag försöker och jag vet att ju mer jag övar på detta så kommer jag bli bättre och bättre!

Är så tacksam för att jag fick den här möjligheten, på bara 3 veckor så har jag utvecklats enormt, jag har fått bättre självkänsla, börjar kunna prata bättre inför folk. Jag vågar röra mig, jag vågar stå upp för den jag är. Vilket är så himla viktigt, det har jag vetat sen innan men aldrig tagit en sån här chans! Men nu var det dags, är stolt över mig själv! Det är ju till och med roligt! Jag vill ju inspirera, det gör man bäst när man har folk som lyssnar!

Ni som gick med mig i gymnasiet vet vad jag pratar om, jag hoppade alla muntliga redovisningar för jag tyckte det var så himla obekvämt. Jag svettades, såg ut som ett stoppljus och oftast hakade sig rösten. Jag tyckte verkligen det var superjobbigt! Idag förstår jag att jag borde gjort det ändå, övat, det är ju det som skolan är till för. För oss, att vi ska kunna öva på det som känns obekvämt. Man lär sig hela tiden något nytt, man utsätter sig för det gång på gång, till slut blir det inte jobbigt! Även om jag inte tog chansen i skolan så har jag nu kommit dit att jag fick en andra chans. Och den här gången tog jag den! Shit va skönt! Det här kommer hjälpa mig i allt jag gör. Så tacksam!