Mentor till unga entreprenörer som driver UF företag

Mentor till unga entreprenörer som driver UF företag

oktober 3, 2018 1 av admin

Tycker det är så kul att se unga människor starta eget och framförallt testar på att driva företag eller i detta fallet UF företag, en bra skola som hjälper till att lära ut de man behöver för att sätta igång. Jag själv gick många av dessa kurser när jag hade mitt egna företag och de hjälpte mig att klura ut ekonomibiten och de ställen jag inte riktigt hade. Plus att lärarna som håller i dessa kurser är väldigt lättsamma och hjälpsamma, kreativa och vill hjälpa. Jag har varit rådgivare till ett gäng härliga tjejer de tidigare 2 åren, tycker de är så roligt att bygga upp nya projekt och företag, vara med i uppstarten, vara med och brainstorma fram nya idéer. Två tjejer ur företaget, Angels of hope UF som drev UF företag förra året jobbar nu mer inspiratörer för Ung företagssamhet (UF) och detta är ju så kul att se, de driver även en blogg där de inspirerar andra unga företagare. Här kan ni även läsa en intervju jag gjorde med dem. 

I år hjälper jag 3 olika UF företag och jag tycker det är så roligt, att vara med och se hur de utvecklas och jobbar. Den här mentorbiten är något jag verkligen vill göra mer utav, coacha personer i uppstarten. Hur kan vi utvecklas, har ni tänkt på det här, kika med den här personen, dela med sig av kontakter som jag har träffat under mina år. Jag själv har varit väldigt envis när de gäller att lära sig nya saker “kan själv”. Men under åren så ha jag lärt mig så mycket om att våga ta hjälp, kika hur andra ha gjort, utveckla och göra det bättre. Jag har inte tid att lära om mig allt nytt, man behöver ta hjälp. Utbyta erfarenheter och utvecklas framåt!

Jag skulle vilja starta upp ett mentorprogram längre fram, just inom branding och varumärkesbyggande, men de får bli om något år när jag känner mig färdig och har den tiden. Just nu är jag riktigt exalterad över mitt nuvarande jobb, där jag själv har en “mentor” som ska lära mig en hel del. Jag förstår inte hur en människa kan vara så inspirerande, när han berättar om sin resa och sina visioner.. Och jag sitter som en papegoja i andra ändan “teach me, teach me” och nu har jag fått det bekräftat att jag ska få lära mig, är på plats och suger in allt jag hör och får lära mig.