Jobba smartare

Jobba smartare

september 3, 2018 0 av admin

Vi har väldigt många måste på en dag, vi ställer krav på oss själva och målar upp saker vi “måste” göra som tar en massa energi och tid. Tvätt som ska tvättas, mat som skall lagas, mejl som skall besvaras, möten som skall bokas och så vidare. Man behöver alltså bestämma sig för vad som är viktigast och prioitera det framför allt annat. Man måste jobba smartare!

Vill man nå ett mål så behöver man ägna mestandel av tiden till detta, vilket ibland innebär att man behöver välja bort andra aktiviteter. Mindre viktiga för stunden. Den där middagen, aw med kollegorna, en extra tvätt i veckan, resan, bilen, vad de nu kan vara.. Det är enkelt att säga att man fokuserar 100% på business, men ändå säger man ja till roliga saker samtidigt som man förväntar sig samma resultat. Det funkar inte så. Framgångsrika människor har naturligtvis och en stor mängd brådskande ärenden i sina liv, men de jobbar smartare, de ägnar en begränsad tid till dessa och lägger fokus på de som verkligen är nödvändigt. Men behöver helt enkelt kunna säga nej för att behålla fokuset ibland, för att kunna leva utifrån sina egna prioriteringar behöver man våga dra gränser, även om man riskerar att göra människor besvikna. Berätta för dina nära och kära att du kommer att göra en storsatsning på dig själv, vilket kan innebär mindre tid till vissa aktiviteter etc under en viss period och utvärdera sedan. Hur har det funkat? Har de gett resultat? Våga säga nej när tillfället är fel.

Ta inte på dig uppdrag “bara för att” och känn dig inte tvungen att tacka ja till saker som inte känns viktiga, det är du som avgör vad du behöver prioritera för att nå dina mål. Behöver du skicka 10 mail idag så går du inte hem klockan 16 för att klockan ringer, gå hem när dina 10 mail är skickade. Behöver du få till en affär, använd din kreativitet och “jädrar anamma” för att få in den affären. Låt de ta tid, de kommer alltid vara värt det.

När du satt upp ett mål för dig själv så gäller de att börja jobba därefter, jobba smartare helt enkelt. Nu vet du vart du siktar, men hur kommer vi dit? Bryt ner dina mål och sätt upp så kallade delmål på vägen. Belöna dig själv på vägen. Man motiveras oftast bätte av kortsiktiga belöningar och ibland kan vissa delmål vara tråkigare än andra, men delmålen hjälper oss att komma hela vägen fram. Det gäller att se till att ta tag i dem och göra något bra av de, ta ansvar för dina mål och drömmar, jobba smartare!

I dagens samhälle är det så lätt att låta sig distraheras, är man inte medveten om problemet så riskerar man att förlora väldigt mycket tid. Scrollandet på sociala medier är en utav dessa bovar, man kikar på fina bilder, motiverande rader och fastnar där, vips så har de gått en timma av din värdefulla tid.. Se till att vara närvarande och avsätt tid för att läsa ikapp sociala medier om det är en viktig del i ditt liv och arbete. Sociala medier kan vara en väldigt bra kanal att använda sig utav, inspireras och visa upp sig på. Men tänk på vart du lägger tiden. Tappa inte koncentrationen och låt tankarna svävar iväg, det är extra vanligt när man är omotiverad, trött eller stressad så se till att få rätt sömn och struktur. Har du tappat motivationen så behöver du få upp den igen. (Här kan du läsa om hur jag hitta tillbaka i ett tidigare inlägg)

En bra övning som många företagare använder sig utav är att påminna sig själva om att vara närvarande. Bara genoma att ibland fråga sig själv vad man gör, tänker, känner just nu kan man snabbt fånga sin uppmärksamhet och vara tillbaka på banan igen. De finns en bra app som påminner om just detta, har du svårt att koncentrera dig och glömmer bort denna övning. Testa ladda ner “mindfulness bell”.

Något jag själv har varit väldigt dålig på är att vilja ta hjälp. Något jag själv märkt, kan vara bland de dummaste jag gjort. Varför sitta i x antal timmar och försöka klura ut något du inte har en aning om? Utan istället be om hjälp från personer som redan gjort det du skall göra och gör det sedan lite bättre? De är inte svagt, det är att jobba smartare, be om hjälp av de som kan, du sparar tid och får ofta höra någon miss som andra gjort som du inte behöver göra. Lär dig av andras misstag och gör det själv mycket bättre!

Det finns så mycket man har lärt sig och lär sig hela tiden för att kunna jobba smartare.

  • Lägg inte din tid på saker du inte kan, hitta en expert inom området och låt dem göra det, det blir bättre och du kan ägna din tid åt saker som är viktigare!
  • Sätt upp en to do list på saker som skall göras under dagen och ta de tråkigaste punkterna först!
  • Fråga kollegor efter tips och motivation när din egna hjärna har slut på idéer.
  • Var öppen med vem du är och vad du vill, berätta om dina mål med andra, det blir mer verklighet.
  • Våga säga nej till saker du egentligen inte har tid med, välj vart du vill lägga ditt fokus!