Egna företagare som inspirerar – Young Entrepreneurs

Egna företagare som inspirerar – Young Entrepreneurs

september 2, 2018 0 av admin

Wow, ännu en söndag med massa inspiration! Entreprenörer som berättar hur det är att vara egna företagare, hur de startade, vilka deras största utmaningar är och deras bästa tips till er! Idag vill jag hylla de här häftiga tjejerna Ellen och Wilma, det här är två tjejer jag träffade i samband med deras UF företag där jag fick äran att vara rådgivare. Jag märkte redan efter första mötet att de hade ett enormt driv och att jag ville följa deras resa som egna företagare!

egna företagare

1. Ni har drivit UF företag, berätta gärna vad ni hade för ide och vad ni gjorde! 

Vi drev UF-företaget Angels of Hope UF. Där vi sålde egentillverkade smycken med änglamotiv och skänkte 20 kronor per såld produkt till Barncancerfonden. Utöver vår egna idé och verksamhet höll vi även i föreläsningar för högstadielever om ungt entreprenörskap.

2. Vad var mest lärorikt för er med att driva UF företag? Var det värt att testa på att driva eget företag?

Det vi framförallt fick ut av UF-året var framförallt en stor personlig utveckling. Man hittade sig själv och insåg vad man själv brinner för och tycker är roligt.

Det var absolut värt det! Vi fick ut så mycket bra av det och hade väldigt roligt på vägen.

3. Hur gick det med erat UF företag? 

Det gick mycket bättre för oss än vad vi någonsin hade vågat hoppas på. Bland annat så kom vi 2:a i Årets affärsplan och Årets vara i Dalarna. Vår största framgång var att vi sålde långt över vår budget och genom en annan tävling fick chansen att åka tillsammans med Region Dalarna till Kina för att representera Ung Företagsamhet.

4. Vad gör ni idag? 

Idag driver vi en blogg om ungt entreprenörskap samtidigt som vi jobbar som inspiratörer för Ung Företagsamhet Dalarna. Som inspiratör åker vi runt till gymnasieskolorna i Dalarna och inspirerar ungdomarna till att driva UF-företag. Så att vi i Sverige ska få fler företag och att människorna blir mer företagsamma.

5. Varför gör ni det ni gör? 

Efter vår resa till Kina fick vi frågan att börja jobba för Ung Företagsamhet Dalarna, som vi svarade ja på då vi brinner för att fler ungdomar ska våga göra en liknande resa som vi gjorde. Vi vill att fler ska veta att möjligheten finns och vara medvetna om hur bra och utvecklande det är att driva UF.

6. Vad är era bästa tips för att lyckas som egna företagare? 

Det är viktigt att alltid tro på sig själv och sin idé. Det värsta som kan hända är ju att man misslykas och får börja om, och det är inte så farligt. Det är också bra at hitta något som man verkligen brinner för så att man verkligen är villig att jobba hårt för det. Förr eller senare kommer det ge resultat.

7. Vad har varit mest utmanade? 

Vår största utmaning när vi  hade vårt UF-företag var att våra viljor ibland gick åt olika håll. Vi var fyra tjejer som drev företaget tillsammans och några av oss var villiga att lägga ner mer tid än andra. Vi fick helt enkelt anpassa oss utifrån vad alla ville och delade upp arbetet utifrån det. Det verkar ha fungerat bra med tanke på hur långt vi faktiskt tog oss.

8. Vad skulle ni säga till de personer som tvekar om att starta UF företag, varför ska man göra det? 

Även om det kan kännas både svårt och jobbigt att starta ett UF-företag så lovar vi att det kommer vara värt det! Det som är så bra med just UF är att man får chansen att prova på hur det är att vara företagare och man kan ta hur mycket hjälp man vill. Det kommer att finnas både lärare och rådgivare vid ens sida genom hela året. Åtminstonne vi har aldrig lärt oss så mycket i skolan som när vi jobbade med UF eftersom det är mycket mer på riktigt. Man får verkligen testa på “vuxenlivet” redan under gymnasiet. Sist med inte minst så är UF det roligaste man kan göra!

9. Era bästa tips att hitta motivation när man är egen företagare? 

Det är egentligen samma svar som på hur man lyckas som egen företagare men ett ytterliga tips kan vara att sätta upp mål efter vägen. Det är såklart viktigt att ha en långsiktig dröm men även att sätta upp mål efter vägen som motiverar en jobba hela vägen fram. Det är inte målet som är det viktiga utan den resan man gör på vägen.

10. Har ni någon förebild/inspiratör? 

En av de personerna vi ser upp till och som vi tycker har mycket bra tankar och tips om framförallt företagande, entreprenörskap och framgång är Alexander Pärleros.

egna företagare

De här tjejerna imponerade enormt på mig när vi träffades, drivna, utåtriktade och fick saker gjorda inom tidsramen. Jag är inte alls förvånad att de vann så pass många priser som de gjorde när de drev sitt UF företag tillsammans med Fanny och Hilma. Det ska bli så roligt att följa de här tjejerna på sin resa och fortsätta inspireras nu när de är egna företagare! Kör hårt och lycka till med allt!

För att komma i kontakt med youngentrepreneurs och inspireras ytterligare av de här power tjejerna, kolla in deras sociala medier och blogg där de pratar mycket om hur det är att vara egna företagare!

Här hittar ni Wilma och Ellens blogg, youngentrepreneurs

Här hittar ni Wilma och Ellens instagram, youngentrepreneurs

Här hittar ni deras facebooksida, youngentrepreneurs